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SUMMARY OF MEET REGULATIONS

1, The Girls 300 M Low Hurdles replacesthe 200 M Low Hurdles in the order of events,

2. The Boys race in an event is to be run first in all co-ed Regionals and Finals.

3. Relay teams (Rule 5-9-2) - Each school is required to enter its relay teams (advise
the Manager that they will be competing) at the scratch meeting. The individuals composing
the team need not be determined until the team reports to the Clerk of Course.

    REVIEW OF REGULATION 1-12(A)

1. School "A” has only one entry in the Mansfield Relay. May this competition be counted
Outside Competitions" instead of one of the school's 18 days of
The Mansfield Relay is an Approved Meet, therefore, participation

II
as one of the athlete's two

competition? ANSWER: No!
in it must be counted as one of the schools's 18 days of competition

2. The local newspaper is sponsoring an Invitational Track Meet for outstanding area Track
and Field contestants. The meet is scheduled the week between the Regional and Final Meets.

May this meet be counted as one of the two "Outside Competitions"? ANSWER: If eligibility
list and school entries are required, then this competition must be counted as one of the

18 days of competition for the school. However, if schools are not required to enter the
athletes, then this may be counted as one of the two "Outside Competitions".

QUESTIONS AND ANSWERS ABOUT REGULATIONS II-SECTION 11 (A.B & C)

1. May a school schedule a "Road Race" as one of its two allowed scrimmages in either Track
and Field or Cross Country? ANSWER: No! Organized competition may not be scheduled as
scrimmages.

2. May the high school track coach coach during February Track Conditioning Sessions when
these sessions are open to everyone in the school and community? ANSWER: No! The school's
track coaches may not coach whenever there are more than three students present who are
enrolled in his or her school.

The high school has two coaches. During February, may each coach take three different
individuals to opposite ends of the gym and begin coaching their three individuals during
the same session? ANSWER: No. When more than three individuals are present the Coach(s)

may not coach.

May the high school track coach take athletes to an A.A.U, or M.I.T.C.A, Winter Track
Meet? ANSWER: It would be a violation for the high school track coaches to coach when more
than three students enrolled in his or her school are present even though the coach may have

brought only three of these students to the competition.

Is it acceptable for athletes to wear their school uniform during the winter track season?
ANSWER: No! The M.H.S.A.A. recommends that schools do not issue school equipment until

Monday of the week in which March 1 falls.

3.

4.

5.

( OVER )
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1983 TRACK & FIELD PUBLICATION CORRECTIONS AND EDITORIAL ADDITIONS

RULE BOOK

4-1-1 A competitor officially becomes a participant when the contestant, or
a relay team of which they are a designated member, reports

Add shading to call attention to editorial clarification in acceleration
zone rule (i.e
acceleration and exchange zones").

II
must be positioned entirely within the limits of the9

5-9-9

6-2-4 Rule reference in NOTE should be 2-2-3.

II6-2-5 The referee may alter the plan and prescribe single trials in the
prelims.

II

6-4-11 Delete "take off board or" out of the last sentence of Article 11.

CASE BOOK

Page 23 Change rule reference from 4-5-6a, d and  e to 4-5-8a, d and e in S. R.
4.5.6A, C, E, F, G and H.

Pages
31, 32 S. R. 5.9.2A - Change everything in ruling beyond the first sentence to

Whether Team A may substitute another competitor for A1 will
depend-on-whether-additdonai-names -appeared on Lttel:r~entry card^

IIread;
■tr

S. R. 5.9.2B - Ruling; No violation in (a). Also no violation in (b)
if the substitute was one of the six permitted entries. (Rule 5-9-2)

S. R. 5.9.2D - Delete in ruling "with or without  a physician's certifi
cation. II

For M.H.S.A.A. Regional and Finals, any contestant's name
which appears on the Eligibility List may be submitted to
the Clerk of Course as one of the four relay team members.

NOTE;

( OVER )


